Hellin Lastenhoito

Ajankohtaista

Tietoa. Keskustelua.

Puistotäti-nimike vaihtuu sukupuolineutraaliin lasten puistohoitajaan

Kieli luo ja ylläpitää mielikuvia sekä merkityksiä. Olemme jo pitkään pohtineen naissukupuoleen viittaavan puistotäti-nimikkeen vaihtoa. Ajankohtainen yhteiskunnallinen keskustelu on antanut siihen lisää pontta.

Olemme olleet ylpeinä puistotätejä ja korostaneet rekrytoinnissa, että puistotätinä voi toimia sukupuolesta riippumatta. Puistotäti-nimikkeessä ei ole muuta "vikaa" kuin, että se ylläpitää mielikuvaa vain naissukupuolisesta ammattilaisesta.

Puistotätitoiminnan sisältö ja perinne on pitkä ja kunniakas, ja juuri sen takia uskomme, että se myös kestää aikaa ja jopa nimen vaihdoksen. 

Vaihdettuamme asiakkaiden kanssa ajatuksia ja pohdittuamme asiaa keskenämme päädyimme vaihtamaan nimikettä. Puistotätitoimintaa kutsutaan meillä tästä lähtien lasten puistohoidoksi ja puistotätiä lasten puistohoitajaksi.

Toiminnan sisällön suhteen ei muutu mikään. Olemme jo aikaisemmin pyrkineet tarkastelemaan arjen työtämme tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen näkökulmasta ja tämä itsemme kehittäminen jatkuu edelleen.