Hellin Lastenhoito

Taustaa

Kokemusta. Osaamista. Välittämistä.

Taustaa

Lasten puistohoito eli puistotätiperinne on satavuotiaan Suomen parhaimpia sosiaalisia innovaatioita. Tänäkin päivänä pienten lasten pitää saada ulkoilla riittävästi eri säässä. Ja pienten lasten vanhempien pitää saada hetki omaa aikaa, vierähtipä se (koti)töissä, urheillessa tai kahvikupillisen äärellä. Pienillä asioilla on lapsiperheen arjessa iso merkitys.

Hellin-palvelutoiminta perustuu aitoon läsnäoloon, sylissä pitämiseen ja elämän pienistä ja isoista asioista riemuitsemiseen. Tiimissämme on ollut upeita turvallisia ja välittäviä hoitajia joista jokainen on tuottanut yksilöllisen kokemuksen lapsille ja perheille. Jatkossa tarjoamme mahdollisuuden hyödyntää Hellin-osaamista ja konseptia Hellin-yrittäjille. Haluatko perustaa oman Hellin-toimipisteen alueellesi ? Katso lisää tästä.

Yhdessä pidämme kiinni toiminnan laadusta ja kehittämisestä järjestelmällisesti. Tiedämme kokemuksesta mikä toimii, ja olemme avoimia uusille ideoille. Iloitsemme jokaisesta lapsesta ja perheestä joita saamme palvella.

 
Hellin-puistotädit
 
 
 

 
 
 
Kristiina Ruuskanen Hellin Lastenhoito

perustaja, lasten puistohoitaja

Kristiina Ruuskanen

Yrityksen perustaja Kristiina Ruuskasen omat lapset saivat ihanaa hoitoa Säätytalon puistotädeiltä. Sillä aikaa äiti itse sai tehtyä pitkään roikkuneen gradunsa. Hoitovapaan aikana häntä pyydettiin toisen puistotädin sijaiseksi. Parin kuukauden päästä Kristiina avasi ensimmäisen oman puistonsa Helsingin Kaivopuistossa. Yhteiskuntatieteiden maisteri ja sosiaalityöntekijä oli tätä ennen ollut "tavallisissa töissä" Valvirassa lastensuojelun ohjaustehtävissä. Tahto omannäköisestä arjesta ja yhteisestä ajasta lasten kanssa sai Kristiinan tarttumaan lasten puistohoitotoimintaan.

Kristiina kehitti yritystään jotta mahdollisimman moni lapsi pääsisi nauttimaan säännöllisen puistoilun hyödyistä. Lapsiparkkitoiminnalla MOW:ssa Kristiina halusi auttaa vanhempia työn ja perheen yhteensovittamisessa lapsiystävällisesti. Hän on ollut innoissaan myös mahdollisuudesta tarjota matalan kynnyksen yrittäjyyttä mm. hoitovapaalla olevia vanhemmille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

Muuton myötä ja omien lasten vartuttua Kristiina palasi lastensuojelun sosiaalityön tehtäviin. Hän toivoisi edelleen voivansa olla tukemassa lasten puistohoidon jatkuvuutta sillä sen myönteinen vaikutus lapsiperheiden hyvinvointiin on käytännössä testattu.

Lue myös Kristiinan blogikirjoitus Polkuni puistotädiksi.

 
 
 
 
 

 
 
 
 
Hellin puistotädit